Welcome To The Metaverse: A Barrage Of Assault, Racism, Rape Jokes

Foto: Kanal 4
Del denne historien!
Mark Zuckerberg har satset formuen sin på feil hest med Meta and the metaverse, og jeg spår hele prosjektet vil ende i et dystert nederlag, om ikke konkurs. Det finnes ikke noe AI-program i verden som kan kontrollere de grunnleggende holdningene og handlingene til syndige mennesker som kan skjule identiteten sin og gjøre hva de vil uten konsekvenser. ⁃ TN-redaktør

Før jeg gikk inn i metaverset, leste jeg noen artikler om det, og folk hadde ikke de hyggeligste tingene å si. Men jeg ville se om det var sant, eller om folk bare prøvde å finne negativitet. Jeg er en storbruker av sosiale medier, så et virtuelt 3D-rom hvor du kan samhandle med andre mennesker – hvor artister holder konserter og motehus gjør show? Det er spennende for meg!

Men i løpet av de første 10 minuttene etter at jeg tok på meg et VR-headset og gikk inn i et chatterom, så jeg mindreårige barn som simulerte oralsex på hverandre. Jeg opplevde seksuell trakassering, rasisme og voldtektsvitser. På et tidspunkt hørte jeg noen si "Jeg liker små jenter fra ni til 12 år: det er bare min greie."

Jeg kom over en bruker som spydde ut det mest motbydelige språket jeg noen gang har hørt i mitt liv, til et punkt hvor vi ikke en gang kunne kringkaste det han sa. Jeg snakker ekstrem rasisme – hatefulle ytringer, liste opp hva slags mennesker han hatet, hva slags mennesker han ønsket å drepe. Det var bare så voldsomt. Og alt skjedde i et rom jeg fikk tilgang til til tross for at jeg brukte en profil som jeg hadde oppført som 13 år gammel.

Det kom til det punktet at jeg virkelig begynte å bekymre meg for hvor ille det fikk dokumentaren vår til å se ut. Jeg var bevisst på at vi trengte balanse, så jeg fant meg selv i desperat forsøk på å finne gode ting å feste seg til. Men de dårlige tingene fortsatte å komme så tykt og raskt. Jeg spurte ikke noen av det eksisterte jeg bare i det rommet.

Jeg gikk inn i chatterom og folk skjeltet meg, faktisk skrek til meg. På et tidspunkt omringet syv brukere meg og prøvde å tvinge meg til å fjerne sikkerhetsskjoldet mitt slik at de kunne gjøre ting med kroppen min. Jeg prøvde å stikke av, men de rygget meg opp mot en vegg, prøvde å ta tak i meg og kom med seksuelle kommentarer. Det var den virtuelle ekvivalenten til seksuelle overgrep.

Jeg vet at det ikke er ekte, men når du har det hodesettet på, føles det virkelig som om du er der – du kan høre stemmene deres, og uansett hvor du beveger hodet, reiser verden med deg. Det lurer hjernen din til å tro at du virkelig opplever det. Du glemmer at det ikke er ekte. Det er bare så skremmende.

Et større problem er hvor vanskelig det er å faktisk rapportere den typen oppførsel. Du trenger navn, ID-er, en slags bevis. Men når du er vitne til noe som gjør deg opprørt, er ikke den første tanken nødvendigvis: "La meg ta opp denne samtalen slik at jeg kan rapportere den og de kan iverksette tiltak". Måten de forventer at du skal klage på gir ingen mening. Jeg fant meg selv bare spørre: føler jeg at jeg kan holde meg trygg i dette miljøet? Kunne den gjennomsnittlige brukeren? Kunne barn? Og for øyeblikket: nei, det tror jeg ikke de kan.

Mens jeg brukte den profilen jeg hadde satt til 13 år gammel, fikk jeg tilgang til alle slags ting jeg ikke burde ha. Jeg brukte en app som sier at den er egnet for alderen syv pluss, men jeg kom stadig over rom der folk drev og twerket og simulerte sex. Brukere som er 13 år skal ikke ha tilgang til det rommet. Folk som er syv skal ikke ha tilgang til det rommet. Men slik det er, kan de det.

Det verste er hvor nummen du blir. Den tilfeldige måten folk brukte ekstremt voldelig språk som var homofobisk, rasistisk, sexistisk, gjorde at etter mitt tredje eller fjerde dykk inn i metaversen, ble jeg ufølsom for det. Du kunne se det skje med andre mennesker også. Det var rom der de mest rasistiske samtalene pågikk, og andre mennesker bare chillat og ikke tok hensyn. Det er et rom der det har blitt normalisert.

Les hele historien her ...

Om redaktøren

Patrick Wood
Patrick Wood er en ledende og kritisk ekspert på bærekraftig utvikling, grønn økonomi, Agenda 21, 2030 Agenda og historisk teknokrati. Han er forfatteren av Technocracy Rising: The Trojan Horse of Global Transformation (2015) og medforfatter av Trilaterals Over Washington, bind I og II (1978-1980) med avdøde Antony C. Sutton.
Abonner!
Varsle om
gjest

7 Kommentar
eldste
Nyeste Mest stemte
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer

[…] Les originalartikkel […]

Elle

HERREGUD.

DawnieR

Det finnes IKKE NOE som 'AI'!!!! INTELLIGENS KAN i sin natur ikke være KUNSTIG! 'Kunstig intelligens' er en OXYMORON! Det er som å si at "TØRRT VANN" eksisterer.

Brad

Jeg lurer på om disse trollene virkelig er syndige eller bare ødelegger Metas metavers med vilje og vet den sanne og mye større syndige naturen til Zuckers visjon?

Boris

Dette er et propagandastykke for å fremme Online Safety Bill i Storbritannia, som er en alvorlig trussel mot ytringsfrihet og alternative medier.

Cjjs

Ja jeg tenkte det samme. Jeg la også merke til at det fremmet bruk av nett-ID. Det er The Guardian så man kan forvente. Kan ikke tro at jeg pleide å være en vanlig leser og synes denne avisen var den beste av gjengen i Storbritannia!

Lee Anne

Dette er grunnen til at FORELDRE må være de voksne og IKKE la barna sine uhindret tilgang til internett. Hvis foreldre fortsatte og stengte barnas kontoer, ville den store teknologien faktisk tilby overvåkede områder for barn mens de la voksne få ytringsfrihet.