iPhone iOS 12-oppdatering Sniker seg i hemmelighet Tillitsvurdering Scoring av algoritme

Del denne historien!
Apple sier at det er gjennomsiktig og rett opp i beregningen av en 'trust score' på din iOS-enhet, men du kan ikke se din egen score. Videre ser det ikke ut til å være en valgfri "funksjon" som brukere kan slå på eller av etter eget ønske. Dette er en glatt skråning som fører til bredere invasjon av privatliv. ⁃ TN Editor
x

Apple tildeler nå tillitsvurderinger til iPhone-brukere, basert på telefonsamtaler og e-postvaner.

De nye rangeringene ble lagt til som en del av den siste iOS 12-oppdateringen, som rullet ut til brukerne mandag september 17.

Apples nye system ble avslørt etter at selskapet oppdaterte iTunes-policy-siden på det offisielle nettstedet.

I følge iPhone-produsenten, eple bygger en poengsum basert på antall anrop og e-postmeldinger du sender og mottar - for å oppdage falske transaksjoner som er gjort med enheten din.

"For å hjelpe til med å identifisere og forhindre svindel, vil informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert det omtrentlige antallet telefonsamtaler eller e-postmeldinger du sender og mottar, bli brukt til å beregne en tillitsscore på enheten når du prøver å kjøpe," forklarte Apple.

“Innleveringene er utformet slik at Apple ikke kan lære de virkelige verdiene på enheten din. Resultatene lagres i en fast tid på serverne våre. ”

Så hvordan fungerer det egentlig?

Apple har en haug med forskjellige bedragerisystemer på plass for å finne ut om betalingene du gjør er legitime.

En av disse, lagt til i den nye 12 iOS-oppdatering, er en numerisk tillitspoeng som er knyttet til enheten din.

Denne poengsum sendes direkte til Apple når du kjøper.

Dataene som brukes til å lage poengsummen - inkludert antall telefonsamtaler du har foretatt - er bare lagret på enheten din.

Det er viktigere at når Apple ser poengsummen, ser det ikke innholdet i kommunikasjonen din. Det leser for eksempel ikke e-postene dine.

Disse poengsumene er også kryptert under transport, noe som betyr at alle som klarte å avskjære dem bare ville se gibberish.

Apple sier at det holder på poengene i en begrenset periode, selv om det ikke er klart hvor lenge det er.

Apple fortalte The Sun at den beregnede poengsummen er et enkelt tall, som brukes på et stort antall kontoer.

Den californiske teknologigiganten hevder at det ikke er noen måte å jobbe bakover fra poengsummen til den faktiske brukeratferden.

Den gode nyheten er at Apple sier at denne poengsummen ikke brukes til målrettet reklame - det er ganske enkelt et svindelforebyggende tiltak.

Det er fremdeles ikke helt klart, men å vite hvor mange anrop og e-poster du ringer eller mottar, kan bidra til å stoppe svindel.

Apple sa at det er fullt forpliktet til åpenhet, og jobbet hardt for å sikre at poengsummen var personvernbevarende.

Det er for øyeblikket ikke mulig å se din egen tillitspoeng på enheten din.

Apple fortalte imidlertid The Sun at brukere kan be om hvilken som helst av dataene deres når som helst fra denne koblingen.

Vi er ikke helt sikre på at tillitspoengene vil være inkludert i dataene du mottar, fordi Apple bare henger på det midlertidig.

Les hele historien her ...

Abonner!
Varsle om
gjest
0 kommentarer
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer