Algoritmer satt til å fortrenge grunnloven

Bilde: Ted Mielczarek / Flickr
Del denne historien!
Satire gjør sjokkerende poenget med at samfunnet i økende grad drives av algoritmer i stedet for av rettsstaten og borgerrettigheter under grunnloven. Innbyggere må stoppe dette før det er helt innebygd i samfunnet vårt. ⁃ TN Editor

Kommentar fra Aldous Huxley

For de som er uvitende eller for fulle av kognitiv dissonans, er dette en kort forståelse for deg ..

Det er lørdag morgen, og jeg liker å våkne tidlig, så jeg hadde satt min iPhone-alarm for å vekke meg på 5am. (Apple vet nå hvilken tid jeg våknet). Jeg tar tak i iPhone-en min og drar på kjøkkenet og slår på kaffetrakteren (den informerer trådløst om flere andre kjøkkenapparater, Alexa og iPhone-en min betegner dette også). Jeg åpner kjøleskapet (det sender signal til andre kjøkkenapparater og min iPhone) og for å få tak i noen få ting. Yoghurt, appelsinjuice, noen blåbær. Da jeg lukket kjøleskapsdøren, ble RFID-signalet på pakkene jeg tok ut lest av kjøleskapet, så det vet hva som ble fjernet og på hvilket tidspunkt. Nå vet apple og andre, med nesten sikkerhet hvem som var oppe, traserte i kjøleskapet og hva de tok ut. (Ok, jeg tror du får poenget med "frokost i ny tid", så la oss gå videre.)

Jeg går inn i skapet mitt og tar tak i blå jeans med et knappebeltebelte. Hver av dem har en RFID fra detaljhandelen jeg kjøpte, og det samme gjør rengjøringsmidlene mine som plasserte en veldig liten RFID-strekkode på hvert plagg for sporing. Begge disse signalene spores av min iPhone, wifi-signaler, kjøkkenapparater osv. Kjøkkenapparatene snupper fremdeles på meg slik at de kan selge informasjonen om aktivitetssporing til andre detaljister. Synes du kjøpte en mikrobølgeovn for hundrevis av dollar, bør du få en enorm rabatt hvis de informerte deg om at de skulle spionere på deg og selge aktiviteten din eller i det minste tilby et valg uten spionering. Synes hver eneste ting jeg kjøper, med MINE hardt opptjente penger, nå tjener penger på meg. Men jeg kler av.

Uansett går jeg ut i kjelleren, og hver dør har en sensor fra hjemmesikkerheten min. Den kan spore hver dør som åpnes og infrarød bevegelse. Den sporer meg via døråpninger som går i kjelleren, og bevegelsessensoren følger min hver bevegelse. Jeg åpner safen min, ta tak i pistolen og går mot kjøretøyet mitt. Med kjøleskap, mikrobølgeovn, kaffetrakter, dører og bevegelsessensorer, iPhone, Alexa og mange andre ting som nå sporer meg, blir bilen min nå involvert. Den håndfrie delen av underholdningssystemet mitt gjenkjenner meg og stemmen min. Bilen starter, og den lille sorte boksen, GPS, telefonsystemet er på meg som en blodhund. Jeg blir sporet til hvert sted jeg går, til hvert trafikksignalkamera og hvert lys jeg stopper på. Hver sang jeg også lytter, enten det er trist eller oppegående, blir betegnet, arkivert, logget. Jeg passerer i nærheten av bedrifter, og alle dataene mine blir delt med dem og til deres egne sikkerhetskameraer. Likevel, her tenker jeg at ingen vet hvor jeg er, hvor jeg skal, hva jeg lytter til, hva jeg tenker eller hva jeg skal gjøre. Jeg likte virkelig helgen min og gledet meg til å tilbringe kvalitetstid med min kone og barn.

I løpet av den siste uken, en stressende uke på det, trengte jeg litt avslappende skogstid. Jeg hadde bestemt meg for å gå en kort tur. Jeg hadde tatt med pistolen min fordi det var koyot-parringssesong og de kan bli aggressive. Da jeg kjørte nedover den nesten forlatte landeveien, ser jeg blå lys i bakspeilet mitt. Jeg trekker over. En høyttaler kommer på og krever at jeg kaster pistolen ut av bilen og går sakte ut. Jeg har ikke gjort noe galt og forstår ikke, og ønsker absolutt ikke å klø opp den nesten rustne revolveren på $ 7,500 .22. Jeg har tillatelse og er ingen trussel. Så jeg bestemte meg for å åpne døren, og det siste jeg husker før jeg ble skutt i hjel var høylydt.

Den etterfølgende etterforskningen og mediefortellingen var at de "visste" at jeg hadde en stressende uke og hadde planer om å skade, noen eller meg selv. At jeg valgte å "dø av politimann" i stedet. Selv om den søte lappen jeg hadde etterlatt min kone og barn om at jeg skulle gå tur og vil bringe revolveren min bare for tilfelle coyoter var i overflod siden jakta ble forbudt og hvor mye jeg elsket dem og gledet meg til å plukke dem opp i noen få timer å gå til den lokale bymessen. Vel, det var alt annet enn ignorert og forklart bort. Det passet ikke fortellingen om at våpen er onde, og at folk som eier dem, har dem eller til og med liker dem, er et minimum ustabilt.

Det ingen spurte er hvordan "visste offiseren" at jeg hadde en pistol? "Hvorfor" følte offiseren at jeg var en trussel på den tiden på grunn av en stressende uke? Blant andre spørsmål i det hele tatt.

Det gjorde ikke noe, jeg var død, familien min mistet, barnelivet forandret seg for alltid, og mitt rykte som en pistol som utøver en gal mann vil for alltid følge familien min og påvirke dem negativt til de dør. Når andre ser dette eksemplet, vil de alle, som rangering og fil, stive opp og tå samsvarsgrensen, for de vil absolutt ikke ha et lignende situasjonsspørsmål eller resultat fordi de alle innser at de blir sporet, men de ignorerer det fordi Clash of Clans er bare så vanedannende og gir deg noe å gjøre i de 38 sekundene du må være alene i offentligheten mens du venter på venner til å parkere bilen sin.

Velkommen til ditt nye liv og ditt land som styres av algoritmer kontra grunnloven. Håper du virkelig får en full munnfull av det, så mye at det faktisk gjør deg syk. Du fortjener alt.

Les hele historien her ...

Abonner!
Varsle om
gjest

0 Kommentar
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer